söndag 30 maj 2010

AMS Mantorp

När vi åkte mot mantorp i svinottan lördag morgon så såg det inte så ljust ut, det verkade bli regn och prognosen berättade att det skulle tillta under dagen. Ner mot Jönkan regnade det och det verkade hänga i längs Vätterstranden upp mot banan. Efter ett par mil klarnade det upp och hoppet på torrspår tändes igen. Under hela dagen hängde skurarna i luften och släppte lite regn, mest för att visa vem som bestämmer tror jag. Hur som helst blev det torrt, soligt men lite blåsigt. Vanligt Mantorpväder alltså. Den typen av väder som ger både solsveda och frostskador samtidigt utan att man märke det. När man kommer hem och sätter sig ner brukar man känna av det, så även denna gång.


Förutom att fota och åka med i H's bil fick jag en upplevelse av rang. Jag blev under ett körpass runskjutsad i en Porsche GT3RS, en 3.8-liters banracingbil som är det värsta du kan köpa med registreringsskylt! Chauffören var som grädde på moset väldigt duktig på att hantera ekipaget. Ett enormt lateralt grepp, brutal kraft från boxersexan och en chassiesettning som gjorde att vägen förmedlades genom bilen. Upp på alltihop var han (killen som körde) väldigt trevlig, vi fick chansen att småprata lite då organisationen hade lejt en skader folk som tydligt hade svårt att få undan bilar från banan som kört av ut i salladen.

Fick också åka med ett par varv i en Seat Cupra, i standardutförande fast skodd med slicks och med STCC-piloten Roger Eriksson bakom ratten. Han berättade om spårval och körteknik samtidigt som han piskade den stackars spanjacken runt banan. att bromsa vid femtiometersskylten efter ha varit uppe över två hundra kilometer i timmen på långa rakan var en härlig upplevelse!

Summerat så blev den dan som vi trodde skulle gå i silikongrått, svinkyla och nederbörd förvandlad till en toppnotering! H gav dagen tio av tio i betyg. Han satte bättre tider än förra säsongen och bilen höll. Det blev bra väder och som vanligt många trevliga människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar