söndag 28 november 2010

Nytt inslag! Dagens bana

För att berika och entuiasmera din dag så tänkte jag köra lite specialare på olika banor, vissa kändare än andra och några personliga favoriter. Nog med kallprat, dagens bana:

A1 ring, låg i Spielberg, Österrike. Under åren 1997-2003 kördes bla formel ett på banan. A1-Ring var en ombyggnad av Österreichring som gjordes 1996 med en tidstypisk arkitektur och bandesign av Herman Tilke. Tyvärr så är en av händelserna som banan är mest känd för sin dåliga säkerhet och den inte så smickrande händelsen då , säsongen då Ferraris team beordrade andreföraren Rubens Barichello att släppa förbi Michael Schumacher så att han skulle få en bättre ställning i sammandraget. (Det har inte så mycket med banan i sig att göra men det solkade ner hela en smula.)

Efter 2003 revs banan och det florerade rykten om att F1-föraren Alexander Würz skulle köpa marken och bygga upp en ny bana, så blev icke fallet. Nya försök initierades men med Strandade förhandlignar mellan bla, KTM, Red Bull och VW som resulterade i att stället blev öde ett par år. Glädjande är dock att VD'n för ett inte helt okänt energidryckesföretag från Österrike köpte marken och låter meddela att DTM och andra serier är välkomna tillbaka till gamla A1-Ring, nu rekonstruerad för 70m€ namngiven Red Bull Ring. Det kommer troligen inte att bli F1 eller MotoGP men DTM och Formel2 kommer att hålla deltävlingar under 2011.

Källa: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar