lördag 28 augusti 2010

under konstruktion

en ritplatta och lite tid, blankt papper, låt pennan rinna iväg till lite bra musik och en slatt kaffe!
Detta är vad som kom ur min "penna" idag:

Oh Boijje

Jag skräder mig till att Sveriges enda Truckracingstjärna var på plats på Elmia, Boije Ovebrink, har kört Truckracing sedan århundraden och vunnit massor av fina titlar. Truckracing är dock en sport som går de allra flesta helt obemärkt förbi, men det är en annan historia. Temat för den senaste satsningen; Dragracing med miljövänligt i tanken. Muskedundret har lätta drag av nascar och tydliga inslag av dragracing, ett fett ekipage som jag ändå inte riktigt faller pladask för. Motsägelsen blir liiiite för stor, dra trailern med fordonet i, kör racin med därför lämpat åk. Men vem är jag att bedöma huruvida saker är vettiga/förnuftiga eller på annat sätt användbara, det är skönt med folk som går hela vägen!

FMX, men inte med cross

Bergkross kanske, men Volvo lägger inte samma betydelse i FMX som actionjunkies gör (Freestyle Moto Cross). För Volvo gäller det grusbil heavy duty, lite högre lite grövre, lite av en lastbilarnas XC70...

fredag 27 augusti 2010

Bästa monter

Delar jag ut till storsatsande Scania, en stor utomhusmonter och en snygg svart monter inne. Natruligtvis med R730'n som flaggskepp med titeln Truck of the year i ryggen. Plus att dom nu har den starkaste serieproducerade lastbilen på marknaden.

Inspiration

Denna huvprydnad skapar det sug som gör att man måste rusa hem och rita/måla/airbrusha. En fin del av en i övrigt ganska truckerchaskig deltagare i Nordic Trophy.

Lackad men ingen Trophy-contender?

Denna hellackade bulkbil stod och glänste på Elmia Lastbil idag, ett sjuuukt lackjobb, inte en yta som lämnats utan motivlack.

tisdag 24 augusti 2010

Arborist javisst!

Att klättra i träd låg mig varmt om hjärtat som barn. Det visade sig igår inte ha gått över (det har iofs inte så många av mina andra barnsliga intressen gjort heller). Nedmontering av en ekbuske, tolv meter hög ungefär, gav underhållning och mjölksyra. Ett par timmars underhållning, jag, eken och en mindre fogsvans. Får spinna vidare på detta, tror att jag är en bra motionsform på spåren här...

(längst upp i bilden ser ni albinoapan i egen hög person) :)

lördag 21 augusti 2010

torsdag 19 augusti 2010

tisdag 17 augusti 2010

Jump! Jump!


Ta en sanddyn av rang, en solig sommardag och hoppa, hoppa dig trött!

Hitta vilse!

Typiskt bra applikation när du ska hitta vilse på cykel, GPS!
Med halva sugproppshållaren och lite eltejp av bättre sort hittar du hem lätt som en plätt!
Nån som vet om det finns dynamo med USB-uttag så att man kan ladda samtidigt som man trampar runt?

fredag 13 augusti 2010

D1 Classics

När regnet strilar utanför fönstret så kan man inte göra annat än att se fram emot lite drifting i ForzaIII på Xboxen. Ratten är nysmord och redo för att attakera rankinglistorna online. Min högsta rank, top 50 på RWD-leaderboarden har svalnat och jag rar ramlat ner ett par hundra platser. Overall RWD-FWD-AWD ligger jag dock kvar topp 200, vilket innebär att jag har hyffsad koll på breisladdandet oavsett bil :)


Bemärkelsedag av rang

Kära vänner, glöm inte att uppmärksamma de vänsterhäntas dag som firas idag. Det finns säkert någon i din närhet som får smaka den högernormativa vardagens diskrimineringar med hemskheter som felvända soppslevar, saxar och datormöss!
Det är allmänt känt att vänsterhänta har högre EQ, vilket gör firande från dom normativa extra uppskattade, så bjud dina vänsterhänta på något fint idag.

Vänsterhänt? Sträck på dig!

måndag 9 augusti 2010

Till sin spets

Ja, eller iaf till sveriges sydligaste trakter bar det iväg under några dagars välförtjänt semester, jag fotade en del, mest djur o natur. Nedan ett smakprov på havet, det kommer fler i samma stil.