söndag 28 november 2010

Nytt inslag! Dagens bana

För att berika och entuiasmera din dag så tänkte jag köra lite specialare på olika banor, vissa kändare än andra och några personliga favoriter. Nog med kallprat, dagens bana:

A1 ring, låg i Spielberg, Österrike. Under åren 1997-2003 kördes bla formel ett på banan. A1-Ring var en ombyggnad av Österreichring som gjordes 1996 med en tidstypisk arkitektur och bandesign av Herman Tilke. Tyvärr så är en av händelserna som banan är mest känd för sin dåliga säkerhet och den inte så smickrande händelsen då , säsongen då Ferraris team beordrade andreföraren Rubens Barichello att släppa förbi Michael Schumacher så att han skulle få en bättre ställning i sammandraget. (Det har inte så mycket med banan i sig att göra men det solkade ner hela en smula.)

Efter 2003 revs banan och det florerade rykten om att F1-föraren Alexander Würz skulle köpa marken och bygga upp en ny bana, så blev icke fallet. Nya försök initierades men med Strandade förhandlignar mellan bla, KTM, Red Bull och VW som resulterade i att stället blev öde ett par år. Glädjande är dock att VD'n för ett inte helt okänt energidryckesföretag från Österrike köpte marken och låter meddela att DTM och andra serier är välkomna tillbaka till gamla A1-Ring, nu rekonstruerad för 70m€ namngiven Red Bull Ring. Det kommer troligen inte att bli F1 eller MotoGP men DTM och Formel2 kommer att hålla deltävlingar under 2011.

Källa: Wikipedia

tisdag 23 november 2010

Recension TG-US

Kollade på första avsnittet av TopGear USA igår och får säga att det är en sevärd timme, lite ovana programvärdar, men får dom ett par avsnitt på sig så kommer dom nog in i det och blir lite mer naturliga. Det annars så vanliga upprepandet av vad som hände innan paus som kommer efter reklampaus var i stort sett obefintligt vilket renderar pluspoäng.

Fotot var snyggt om än inte helt i klass med det smått magiska klipp och fotojobb som engelsmännen skapar. Man får ju även tillstå att dom har den tuffaste av måttstockar att mäta sig mot, TopGear England är måttstocken för bilprogram på TV.

Betyget av första avsnittet blir: 3 monkeywrenches av 5 möjliga.

Volvo FH interiör

Så vad gör en enkel bloggare för att försörja sig? Jag jobbar bland annat med att ta fram sängar till olika lastbilstillverkare. Kolla in videon nedanför så får ni en liten bild av hur man bor i en lastbil.

måndag 22 november 2010

TopGear USA

källa Autoblog.com
I helgen gick premiäravsnittet för TopGear USA. Den helt fantastiskt underhållande engelska serien med de tre profilerna Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May, aka Captain Slow, har exporterats med blandat resultat. Franchisekonceptet gick först till Australien och sedan till tyskland något år senare. I mitt tycke har efterföljarna aldrig kommit upp i någon som helst jämförbar nivå. Det skall nu bli spännande att se vad jänkarna kan göra av det hela. Med Tanner Foust, Drifting och rallystjärna i spetsen skall dom visa upp superbilar och annat varierat vansinne på ett "konsumentupplysande sätt".

Återkommer med närmare recsension senare.

Btw. Amerikanska History Channel står för produktion och utsändning.

lördag 13 november 2010

Min bästa hittills?

Detta kan vara en av de allra bästa bilder jag tagit i kategori racing. Scott Redding på sin MarcVDS Moto2-hoj, ingången i första kurvan på Valencia.


fredag 12 november 2010

VR|46

Jag fick äran att bevittna Rossis avskedsföreställning i Yamaha's färger. Vale bjöd upp till dans, men kunde inte riktigt mäta sig med Jorge Lorenzo på dennes hemmaplan. Hursomhelst så säkrade han en pallplats i totalcupen vilket inte är kattpiss, förutom om man har nio världsmästartitlar i ryggsäcken...

All rise, the doctor:

Old little Kentycky kid & c:o



Hayden heavy Hayden, notera kutsens position i vänster bildhörn. Allt såg mycket bra ut, tills det som vanligt, såg lika dåligt ut som det såg bra ut innan... Nya tag med nygammal polare i teamet till nästa år, de forna teampolarna från Honda, Nicky Hayden och Valentino Rossi sammanstrålar i Ducatis färger nästa säsong.

Cool McQueen

Gissninsgsvis var Steve coolare på sitt mugshot än vad du någonsin kommer att vara?

torsdag 11 november 2010

Helgtipset

Kära läsare, nu befinner vi oss i, kanske en av, om inte den allra bästa tiden på året för sport på tv. Vädret tillåter att man kurar mörker och sitter i soffan med gott samvete. Dessutom inträffar det just denna helgen något av en sportlig solförmörkelse, avslutande och avgörande deltävlingen i Formel1 från AbuDhabi, PLUS världscupen i utförsåkning från Levi, Finland.

Så det blir många sköna timmar fyllda av taktik, detaljer och teknik i helgen!
För svenska tvtider och mer info om skidorna: http://www.svt.se/
För formel1 håller jag BBC's utsändningar för favorit.

onsdag 10 november 2010

Härliga Hernandez


En av Moto2's alla crashkungar kommer från Colombia och härstammar från Supermotardscenen där. Det märks. Han åker brett och tvekar aldrig på att dra av en fet, lång och kontrollerad wheelie. Mycket underhållande, hoppas bara att han kan hålla ihop nerverna och få till lite resultat i den vassa änden av tabellen.

Menage?

Tretal, treenighet, den onde, den gode, den fule?

tisdag 9 november 2010

Lorenzo-land

Under helgen var jag och frun i huset och tittade på ett stycke finkultur! Vi styrde kosan mot Valencia, circuito Ricardo Tormo och tillika en del av Lorenzo's land. Årets världsmästare Jorge Lorenzo, från Mallorca, firade sin titel och bjöd oss åskådare på en mycket fin show! Förutom en etta på vänsterbenet, som han hade redan förra racet, hade han till race en förgylld hjälm.

Otippat?

På väg till Lorenzo's land kom vi inte långt innan vi spottade den första kändisen! I tjorren på utrikes strosade denne tvålfagre gentleman runt, och eftersom att tillockmed jag kände igen honom så borde även ni bensinskallar klara av vem det är?