fredag 23 juli 2010

Nytt på Tuben!

En liten rulle om en körning på crossbanan, blött söligt och lagom amatörmässigt...

Ur fokus: Jonas

Ibland går det överstyr, denna gång bokstavligt...
Ibland helt uppochner...
och ibland är det bara helt, helt underbart...

I fokus: Petjo

En liten stilstudie över en cruisande Petjo, Ducatin har till i år blivit skodd med 16.5"-hjul som kräver lite inkörning och nya chassieinställningar mot föregående år.

torsdag 22 juli 2010

Ernst-light

Ibland så gillar jag inte den i generationer nedärvda spara/lagra-genen hos mig. Men undantagsvis så gör det inget att ha lite kvalitetsbitar undanstoppade, så att man till exempel kan gå på upptäcktsfärd då man behöver bygga sig något. i detta fallet föll andan på att skapa lite ordning på presentinslagningsutrustningen (mycket långt ord, blir nästan lite stolt) och då kom vi fram till att ett gammalt galler från ett kylskåp ackompanjerat av en glasskiva från ett pensionerat badrumsskåp flankerat av två halvor tryckt 45x45 regel. För att få stadga i härligheten tog vi en masoniteskiva. Sex skruv och lite färg senare så har vi oss ett pappersrack! Allt detta gjort barfota, så hade vi använt lite hampasnöre så hade Ernstometern™ gått i taket.

Förberedelser

Idag tänkte jag ta en tur till crossbanan, slog en kik ut genom fönstret på släpkärran... så till förberedelserna för dagens träning blev det en tur till återvinningscentralen. Resten av eftermiddagen skall jag ägna åt att bygga lite fästen för ombordkameran, första testrundan med GoPron skall äntligen bli av. vi får se om det blir något vettigt ihopsamlande av material eller om det går rätt i tunnan.

Jag noterar idag stolt 3000 besök på bloggen sedan starten tidigare i år. Mycket roligt att du tittar in och kanske tillochmed läser inläggen.

onsdag 21 juli 2010

Dagens bild

Aghili racing laddar fullt ut på start/målrakan

tisdag 20 juli 2010

Team Bad Bull Norway

Nå pröver jeg til at gjöre internasjonal karriäre, ett bilde til Team BadBull Norway. Håper dere liker vad ni ser!

Petjo på Gåsen

Eller i alla fall Cajback, Helena och Emma om man kollar på bilderna. Hur som helst så var jag igår och bevakade dag ett av Arris och Petjos bandagar på Gälleråsen. Under dagen fotade jag hinkvis med bilder, som vanligt går det mesta i tunnan utan pardon, men ett o annat vaskar jag fram. Nedan ett exempel som jag filat lite på i ett känt fotoredigeringsprogram:
Jag återkommer med fler bilder och ett sprakande nytt album när jag hittat botten på bildhögen, tills dess får ni hålla tillgodo med Nicklas Cajbacks underbara ladd ut ur sista kurvan på Gåsen.

söndag 18 juli 2010

Winnerbäck

Igår var jag, A, L & N på Lars Winnerbäck med sällskap, Lahle, Melissa Horn och Dundertåget. Över åtta tusen personer hade dom knött in i Trädgårdsföreningen, men det var inte jättetrångt. Alla var glada och lugna, dom flesta stod bara och nynnade med i gamla och nya låtar. Även om det är en bra produktion och en genomtänkt show så känns det som om att man sett det förut, jag skulle vilja bli lite överraskad. Men det kanske är fel artist att förvänta sig något sådant av. Kvällen summerad som en riktigt trevlig kväll, gott med öl och tokbra stämning.

Eftersom att jag inte kollade så noga på hemsidan innan så hade jag missat att systemkamera var välkommet in på området, så jag hade bara med mig min nya leksak, GoPro'n. Och den har jag inte fått full koll på ännu så jag blev utan ström ganska lagom till LW kom upp på scen...

lördag 17 juli 2010

Natürlich!

Som säsongen bjuder tog jag en sväng till havet igårkväll, fångade lite ljus, gräs och blandade fåglar på plåt. Man får se det som ett experiment med inställningen att övning är all repetitions moder. Solned och uppgång ger oftast väldigt fint ljus, men det medför även utmaningar att få till det där lilla extra i detaljerna. Balansen mellan en lagom exponering av bakgrunden och en lagom exponering av detaljerna i förgrunden är en knivseggspromenad...

torsdag 15 juli 2010

Bildspecial Gatebil

Nu har jag lagt upp ett knippe plåtar från Gatebilsfestivalen på Rudskogen, ni har sett smaker tidigare, men nu är dom samlade på ett o samma ställe.

Enjoy!

http://jldp.jalbum.net/Gatebil_Rudskogen/

tisdag 13 juli 2010

Firhjulstrekker

Kära läsare,

Beskrivet på bild nedan är något av det mest kontrollerade jag sett. Att kunna kontrollera en fyra hundra meter lång sladd med fyrhjulsdrift är ingen lätt uppgift, att kungen av sladd gör det gång på gång är inte mindre imponerande.

Hatten av helt enkelt!

måndag 12 juli 2010

panorama

Lagade ihop ett panorama över depån på Rudskogen, man blir lite varm i själva själen när man ser alla bilar och folk. Notera även däckröken som lägger sig över nedre delen av depån.

This is racing, petrolheads!

H Bildspecial



H på Kullen

Igår tog vi cabben och drog till kullen, varmt som attan men med taket nerfällt var livet prima!
H körde bana med Snowdragon, ett bra och genomtänkt arrangemang. Träffen började med gemensam inspektion av banan, helt enkelt en morgonpromenix med instruktioner, förmaningar och tips för att komma runt banan med bra fart och hel bil. Säkerheten är viktig och bra information innan det händer är något som bandagsarrangörer generellt måste jobba på. Körningen under dagen tog hårt på bilarna i hettan, även en och annan svettpärla skymtades i skuggan under taket i depån.

söndag 11 juli 2010

Gatebil teaser

Gatebil på rudskogen var lika tokigt som vanligt, jag har gjort premiär med presspass, fick accsess till innerplan och alla dom goa vinklar som bara är pressen förunnat normalt sett. Här har ni två smaker sålänge, jag lägger ut mer senare!


fredag 9 juli 2010

Tilläggstips W1027

Snabbreprisen av aktivitetsschemat för helgen:

Fredag: Dag två på Mantorp med Ducceklubben
(fre) Lördag (sön): Gatebil på Rudskogen
Nytt tips: Söndag, bankörning med Snowdragon på Kinnekulle ring.

Läs mer: http://www.snowdragon.se/?page_id=177

Hat tip' Honken!

torsdag 8 juli 2010

Sculptera mera

Min vän Olle i Hstd tipsade på fejjan om ett program, 3D-moddelering i friform. Lite som att leka med lera. Efter tio minuter kom jag fram till följande:
Det är intuititeieiititeutivt
Lätt att lära sig (kan ifos bero på att kommandona är ganska lika dom i ett stort photoredigeringsprogram)
Beroendeframkallande...

Testa själv, men behöver inte ens installera programmet, packa bara upp mappen på hiskeliga tre megabyte och kör!

Mitt omdöme hittills: GRYYYYYYMMMT!

testa själv; http://www.sculptris.com/

onsdag 7 juli 2010

EnduroPea Tandemsladdar på hol

Igår fick jag sällskap på crossbanan av min kära kollega Pea, enduroräven som lurade ut mig i skogen härförleden. Nu var det dags att bjuda tillbaka, ett pass i min sandlåda stod på programmet. Det visade sig att vi hade ungefär samma tempo, lite olika fart på sina ställen men in tutti ganska lika vilket var riktigt underhållande!

Banan var preussiskt nyslätad och vattnad, 22 grader i luften och ett par sekundmeter vind gjorde kvällen till en helt grym tillställning. Fart föder framgång, det är ingen hemlighet. Jag lyckades lirka fram lite extra trottelöppning på ett par ställen vilket medförde snabbare varvtider och bekvämare landningar. Lyckades även att plocka det lilla platåhoppet innan start/mål vilket har varit ett av målen för säsongen, som för bara ett par veckor sedan sågs vara långt borta och ett stort steg. Så med blåsor i händerna och matta armar konstaterar jag att riktig lycka är goda vänner, en förstående fru och att få lätta från marken ett ögonblick då o då.
Foto: Amanda Larsson

tisdag 6 juli 2010

Tips W1027

Såhär i semestertider går jag in och tipsar om lite blandad motorsport redan tidigt i veckan. Först ut är Svenska Ducatiklubbens anhängare som anordnar sveriges trevligaste extremistsammankomst på Mantorp. Körning torsdag och fredag, sannolikt börjar aktivisterna campera i maskindepån redan under onsdagkvällen. Varning för Grappa, fästingar och desmodromiskt katalogbitande.
Sök på Facebook så hittar du eventet där, Patrik Holmberg har startat evenmanget där.Alternativt på denne länken:  http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=132886280075933&ref=mf


Framåt helgen brakar Gatebilsträffen på Norska Rudskogen lös. Tokfest, breisladd och underhållning hela helgen. Perfekt tillställning för dig som antingen missade eller inte fick nog av oförbrända kolväten och däckrök på Mantorp! För att hitta till banan siktar man på Rakkestad som ligger söder om Oslo, brukar finnas en eller annan skylt, men kolla innan eller ta rygg på någon bil som ser ut att kunna gå brett eller innehåller fem killar i keps.Varning för solförmörkelse av däckrök, full motorintresserad ungdom, skanks och solrelaterade skador.

Läes mer på: http://www.gatebil.no/

För dig som är antingen sugen på en lite längre tripp eller vill stanna hemma så är det formel ett på Silverstone i helgen. Premiär för F1 på den något ombyggda banan. Från Abbey corner går nu banan tillbaka på den nationella sträckningen för att återansluta till den ursprungliga GP-slingan i sista kurvkomplexet. Förhoppningsvis blir det underhållning, men man vet aldrig. Banan lär vara relativt grön, så tiderna kommer att bli bättre ju fler varv som läggs. Om du blir kvar hemma rekommenderar jag BBC's utsändningar varmt, kunniga kommentatorer och initierade experter som får med det mesta i sina refferat.Varning för Fisk i tidningspapper, viptält och Ejjje Älgh.

söndag 4 juli 2010

Gatebil Mantorp

Tillbaka hemma i A-gravy igen efter en spontanspäckad helg. Drifting på Mantorp, riktigt roligt! Solen sken och hettan var tryckande, men det hindrade inte driftbilarnas framfart på banan, en eller annan bil och förare kanske gick lite varm, men det är lätt hänt under trettiogradiga förhållanden.

 Best in show kan lätt delas ut i flera klasser:
Om vi börjar med drifting och den som gjorde mest rök så sticker Kesokungen med sin BMW ut en smula. Kontrollerade långa linkade sladdar med en lützenlik rökutveckling, fantastiskt!
Snyggaste driftteam går till Driftmonkeys (dom hade tre röda åk som låg och tandemdriftade på D1-tävlingsinriktat sätt) Japanskt stuk rätt igenom och hög finish, vilket gillas.



Best in show stajligaste stajlingåk: PBZ's kolfiberkittade R34'a ligger bra till alternativt Realcars orangea widebody-R34. Det kan vara så att just Skyline och GTR i synnerhet alltid ligger bra till på förhand, det är en mycket kompetent och rå bil. Stor vill-ha-potential.
Realcars R34-wide får naturligtvis pluspoäng för att den rullade på banan, inte bara hal i depån alltså. Såg inga större driftingtendenser, men den har även en god portion traditionell racing och köra fort i sig från fabrik. Om JRM-dekalen på sidan berättar något om innehållet så borde det innebära att det finns gott om jos att fördela på de fyra drivande hjulen.

 Tack vare gott om vatten och faktor 20 på solskyddet klarade vi oss bra under dan, men det var hett o svettigt. Under hemfärden bestämdes det för mellanlandning hos E&E, deras pool var ett välkommet inslag i kvällsaktiviteterna. Men det återkommer jag till om i senare inlägg.

fredag 2 juli 2010

Helgtipset!!!

Höll på att glömma förse er med tips på var du finner din motorsport i helgen!
Helgen w1026 rekommenderar jag att styra kosan mot östgötaslätten och Mantorp park, där Gatebil ställer till med festival under dagarna tre.

Gillar du bilar med +1000hk?
Gillar du bredsladdar?
Drifting?
Extrembilar?
Bilstyling?

Om du svarar ja eller i närheten av ja på någon av ovanstående punkter så är det bara att packa solkrämen och ge sig åstad! Känner man för det så finns det camping och röj hela helgen.

Mer detaljer hittar du på:
http://www.gatebil.se/

Trevlig helg!

torsdag 1 juli 2010

Vickan, Daniel & C:O (jag mötte lassie)

Min kollega JD (till höger i bilden) roddar det riktiga brölloppet för Daniel och Victoria. Ett annat bröllop hölls tydligen i Stockholm häromveckan, men nu smäller det lite högre enligt JD.

Bröllopsrapportering hör inte till vanligheterna här bland gluggifieringarna, men eftersom detta håller så kallad jag-mötte-lassie nivå kan jag inte låta bli.

Ryktas även att Axima som tillhandahöll traktor och vagn är ganska nöjda med placeringen av loggan. :)


Foto: Aftonbladet
Läs mer på Aftonbladets hemsa: http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7396410.ab